Luonnonlakeja ei voi ihminen muuttaa

Aito avioliitto –kansalaisaloite on nyt eduskunnassa käsitelty hylkäämällä se äänin 120-48. Äänestystulos merkitsee sitä, että uusi laki, joka mahdollistaa liiton solmimisen samaa sukupuolta olevien kesken astuu voimaan 1.3.2017. Puolustin 47:n muun kansanedustajan kanssa perustotuuksia, mutta se ei riittänyt.

Miehen ja naisen välinen liitto ja perhe johon kuuluu isä ja äiti, ei lakkaa olemasta ainoa mahdollinen luonnonmukainen instituutio, vaikka säätäisimme miten paljon lakeja joiden mukaan se olisi jotain muuta. Emme voi ihmisinä muuttaa luonnon lakeja. Ihmissuvun jatkumiseen tarvitaan sekä miehen että naisen sukusoluja, tämä on totuus johon ei voi lainsäädännöllä vaikuttaa.

Päättäjien tehtävä on suojella lapsia ja valvoa lasten oikeuksien toteutumisesta. Lapsella on oikeus isään ja äitiin. Sukupuolineutraali avioliittolaki määrittelee avioliiton aikuisten ehdoilla niin, ettei siihen enää sisälly lapsen oikeutta kasvaa biologisen isänsä ja äitinsä hoidossa. Samaa sukupuolta olevien parien kodeissa lapset on aina erotettu joko biologisesta isästään tai äidistään.

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus vaatii lapsen edun asettamista ensisijaiseksi kaikessa lapsiin kohdistuvassa päätöksenteossa. Suurien perheoikeudellisten lainsäädäntömuutosten valmistelun yhteydessä pitäisi aina toteuttaa lapsivaikutusten arviointi. Valmistellussa avioliittolain muutoksessa ei ole laadittu lapsivaikutusten arviointia ja koska muutos vaikuttaa aivan oleellisesti lapsen oikeuksien toteutumiseen, on ollut vakava virhe jättää tämä huomioimatta.

Lapsuuden kokemusten merkitys on ihmisen koko elinkaarelle tärkein. On luonnon vastaista kasvattaa pieni lapsi sellaisessa uskossa, että ihmisellä voi olla kaksi isää tai kaksi äitiä, joka on biologisesti mahdotonta. Avioliiton tuoma vakaus samaa sukupuolta olevien perheissä lisää lasten pahoinvointia, koska se normalisoi epänormaalin eron biologisesta isästä tai äidistä.

Yhdysvalloissa vuosien 1997–2013 välisenä aikana tehdyn Kansallisen terveyskyselyn tulokset paljastavat, että kahdestatoista psykometrisestä mittaustuloksesta kahdeksan kohdalla riski kliinisiin tunne-elämän ongelmiin, kehityksen ongelmiin tai mielenterveyspalvelujen käyttöön oli lähes kaksinkertainen samaa sukupuolta olevien vanhempien lapsilla verrattuna eri sukupuolta olevien vanhempien lapsiin.

Seksuaaliselle vähemmistölle annettu oikeus solmia avioliitto samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa tulee nyt siis voimaan siitä huolimatta, että on tapahtunut menettelyvirhe, kun lapsivaikutusten arviointi jätettiin tekemättä.

Tahdon 2013-aloite aikoinaan lupasi: ”Tämä ei koske lainkaan kirkkoa”, mutta lakimuutos tulee johtamaan vielä monenlaisiin ongelmiin ja ristiriitoihin yhteiskunnassa kuten esimerkiksi kirkossa ja kouluissa, se vähentää myös merkittävästi adoptiolasten määrää.

Aihe(et): Blogimerkintä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *