Paneeleja ja puhetilaisuuksia

 

Maaliskuun Virtain paneelissa oli  panelistien lisäksi sali täynnä kuuntelemassa ja esittämässä kysymyksiä. Aluksi oli esittäytyminen ja vaaliteemat. Työ, verot ja sitä kautta yhteiskunnan rattaat pyörivät. Tuloerojen kasvu puhututti ja  kansanedustaja Jaskarin mukaan Suomen työllisyys on turvattu, mikäli laitamme rahojamme Euroopan pohjattomaan kassaan. Onko oikein, että joudumme maksamaan toisten maiden hulvattomasta rahankäytöstä aiheutuneet kulut. Eiköhän itse kullekin ole selvää, jos ottaa lainaa velaksi, tulee ne maksaa korkojen kera takaisin.  Saammeko esim. Kreikalta euroakaan takaisin, pahaa pelkään.

Seuraavana päivänä Kuru-salissa oli keskustelua maaseudun ihmisen elämästä.  Miten on peruspalveluiden laita tulevaisuudessa, keskustelua mm. alempiasteiden teiden korjauksista, myös eläkeasiat olivat esillä sekä yhteinen huolemme  Eu maiden talousasioista.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja vieraili Parkanossa, Kihniössä ja Virroilla. Esillä oli em. lisäksi harmaan talouden kitkeminen, joka toisi valtion kassaan pari miljardeja.Ns. vihreä vero ei saanut kiitosta, sillä se vaikuttaa eniten pienituloisiin  esim. sähkölämmityksissä ja polttoaineisiin. Energiaveroa tulisi alentaa, jotta Suomi voisi olla kilpailukykyinen muihin maihin verrattuna.

Yleinen turvattomuus myös maaseudulla on lisääntynyt, koska poliiseja ei ole kunnissa kuten ennen.  Poliisin tuloon saatta kulua jopa tuntikausiakin. Yleisöä oli kerääntynyt kuuntelemaan edustaja Vistbackaa ja myös Virroilla odotetaan perussuomalaisille menestystä.

Aihe(et): Blogimerkintä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaus kohteessa Paneeleja ja puhetilaisuuksia

 1. Seppo Muurinen sanoo:

  Olemme jo ”hyvällä” matkalla palveluyhteiskunnasta – Itsepalveluyhteiskuntaan – etenkin kun sitä vertaa aiempiin vuosikymmeniin,miten kaikki toimi käytännössä
  ja miten se ”toimii” nykyään.

  Kuin käsitteenä eri Visiot fantastisuudesta höttöineen,ilman todellista käytännön uskottavuutta kuin puhetta jostain ilmiöstä,mikä on jopa kyseenalaista ”että mitä se todella sisältää arki-ihmisen elämässä”.
  Visio-t tarvitsee uskottavuutta,sellaista selkärankaista linjaa,jolla on selvä tavoite että kansankin luottamus oikeudenmukaisuuteen ja samalla poliittinen läpinäkyväisyys,jossa epätietoisuudelle/peittelyille ei ole sijaa.

  Vähän kuin nykyisellä tapaa kerrotaan mm.ylivelkaantuneiden maiden älyttömät Eurohintalaput salailuineen kun ei kerrota koko totuutta että mitä kaikkea totuus pitäkään sisällään ja joita ei voida kertoa ”kehityksen tässä vaiheessa”.

  Mutta mikä on tavallisten kansalaisten Takuuvisio päättäjiämme kohtaan kun niitä todellisia visioitaan Hallitus panttaa kuin salatiedettään … takuulla.

  Onko edessämme No Money/ So What linjaa kun on kyseessä maamme että arjen käytännön hyvinvoinnin uskottavuus kuin hakusessa tässä tietokoneyhteiskunnassa kun elämäkin on tavallaan suodatettu nettiin eri ”palveluidenvalikoihin” – Fantastista-ko ?

  Mikä tulee olemaan yksittäisten kansalaisten kuin heikoimmissa väestöryhmissä kohtalo tulevaisuudessa kun siirryttiin ”Impivaaran yhteiskunnasta tietokoneen yhteiskunnan fantastiseen maailmaan,jossa saattanee tulevat palvelutkin olla bittiavaruudessa.

  Samoin missä ovat nykyiset ihmisen perusarvot/-tarpeet ”maassa maan tavalla” tarkasteluineen kuin nähtyine koettuine lieveilmiöineen,silti olematta mikään ”rasismilainen”.Myös humanistisuus voi iskeä itseään vasten tulkinta/-katsantokannasta riippuen tai sitten vain ja ainoastaan kemian kohtaamattomuudesta.

  Kuitenkin hyväksi koetut arvot vain entisestään korostuvat ja hallitusti toimiessaan yhdessä luodut humanistisuus synnyttää ihmisystävällisempää politiikkaa koko kansan hyväksi,eikä yltiöpäiselle visionäärien linjaa,joka voi olla hyvinkin kaukana uskottavuudesta.

  Maassamme on poliittinen uskottavuusvaje,eräänlainen keskeneräinen tuote joka on vielä Takuita vailla !

  Seppo Muurinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *