Se pienempi paha

Eri tiedotusvälineet ovat kyselleet kantaani presidentinvaalien toisen kierroksen äänestykseen.  Olen tämän kantani myöskin julkisuuteen kertonut. Perustelutkin ovat selkeät.
Pekka Haavisto edustaa monissa asioissa hyvin lähelle omia mielipiteitäni sosiaalisissa asioissa. Haavistolla on etuja joiden takia hän saavutti niin loistavan vaalituloksen, joilla hän pääsi toiselle kierrokselle. Haaviston arvomaailmassa, näin olen ymmärtänyt, ei rahan merkitys ole se kaikkein tärkein, millä tulevaisuutta rakennetaan.
Niinistö edustaa, siitä huolimatta, että hän ottaa etäisyyttä kovimpaan kokoomuslinjaan, kuitenkin kapitalistista maailmankatsomusta, jossa pieni ihminen on usein aika heikoilla. Olen kuitenkin asiaa harkinnut siltä kannalta mikä on presidentin tehtävä ja mihin hän pystyy vaikuttamaan. Presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö, joten sivari Haavisto ei siihen tehtävään ole paras mahdollinen. Edelleen presidentti voi omilla arvovalinnoillaan olla esimerkkinä perinteisten suomalaisten arvojen noudattajana ja suunnannäyttäjänä. Suomalaiseen perinteeseen kuuluu parinmuodostus miehen ja naisen välillä ja siinä Niinistö on ottanut aika selkeän, jopa kokoomuksen muutamista kansanedustajista poikkeavan kannan. Avioliitto on miehen ja naisen välinen. Valinta ei ole yksinkertainen ja helppo, mutta näillä perusteilla ihmettelen niitä kansanedustajiamme, joille näillä arvoilla ei ole merkitystä.

Aihe(et): Blogimerkintä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaus kohteessa Se pienempi paha

  1. pertti heino sanoo:

    kiitos, hyvästä mielipiteestä.
    mielipiteesi on tärkeä kun mietitään
    kenelle sen äänen antaa jos antaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *