Sinnikkyys tuottaa tulosta, Pohjois-Pirkanmaalle Kihniön Nerkoontien noin 10 kilometrin pituiseen kunnostamiseen ja päällystämiseen on tulossa 800 000 euron määräraha

Aamulehti on verkkolehdessään virheellisesti uutisoinut, että lisärahaa ovat ajaneet maakunnan kansanedustajat Pauli Kiuru (kok), Sami Savio (ps) sekä Pertti Hakanen (kesk). Nämä miehet eivät varmastikaan edes tiedä missä on Nerkoontie.

Olen sinnikkäästi jo vuodesta 1983 ajanut Nerkoontien kunnostusta ja päällystämistä. Viime eduskuntakaudella olin useasti yhteydessä silloisiin liikenne- ja viestintäministereihin Merja Kyllöseen (vas) ja Paula Risikkoon (kok) tien huonon kunnon vuoksi. Perussuomalaisten aloittaessa hallitustaipaleensa, päätin, että periksi ei anneta. Nerkoontie on laitettava kuntoon tämä hallituksen aikana.

Nerkoontie on erittäin merkittävä kunnan elinkeinoelämän ja henkilöliikenteen osalta. Turpeella ja sen koko ketjulla on ollut 1950 luvulta alkaen merkittävä työllistävä ja taloudellinen vaikutus koko kunnan alueella. Soraa Nerkoontien kautta kuljettaa kihniöläinen yritys, joka työllistää toistakymmentä ihmistä. Edellisten vuoksi myös tiestöltä vaaditaan kuntoa ja kantokykyä.

Väheksyä ei sovi myöskään lasten turvallisuutta koulukyydityksissä. On sattunut tilanteita, joissa koulutaksit eivät suostu liikennöimään Nerkoontietä sen kehnon kunnon vuoksi. Oman osansa vaativat myös sivukylällä asuvien ihmisten asiointiliikenne ja kunnan kotihoitopalvelut jolla on merkittävä osuus kunnan palvelutuotannossa. Huomioitavaa on myös kesäasukkaiden runsas tien käyttö. Asukkaiden kokemuksen mukaan tie on vaarallinen pitkittyneen laiminlyönnin johdosta.

Vihdoin Kihniöön on luvassa määräraha tien kunnostamiseen, kun Eduskunta päättää lopullisesti valtion ensi vuoden budjetista vielä ennen joulua.

Aihe(et): Blogimerkintä Avainsanat: , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *