Suomen EU-politiikka

Suomen pääministeri on valmis hakemaan kiertoteitä, että jopa perustuslain vastaisesti pystyttäisiin tekemään päätöksiä Suomen sitomiseksi entistä tiukemmin mukaan euroopan rahoituskriiseihin.Valtionvarainministerin kesäisten takausneuvottelujen tuloksena Suomi on jopa etuoikeutettu. Saamme maksaa etukäteen 1.4 miljardia euroa pysyvään vakuusrahastoon, kun muut maat jakavat omat maksunsa useampiin maksueriin.

Eikö nyt olisi korkea aika jättäytyä Iso-Britannian tapaan ulos tästä oravanpyörästä joka ei tuo mitään muuta, kuin yhä suurempia vastuita.Suomen hallitukselta on mopo karannut käsistä. Pysymällä edelleen mukana, jopa asiasta erimielisen hallituksenkin voimin, päättäjät ovat tekemässä sellaisen karhunpalveluksen veronmaksajille, että vielä lapsenlapsemmekin muistavat Kataisen hallituksen yhtenä maamme historian heikoimmista hallituksista.

Kuinka paljon Suomi on tällä hetkellä mukana euroopan takausvastuissa sitä ei tunnu tietävän kukaan. Luvut liikkunevat jossain 10 – 50 miljardin euron välillä riippuen tiedonantajasta. Todennäköisesti liikutaan pian lähellä Suomen valtion budjetin lukemia.

Miksi tässä tilanteessa ollaan? Siihenkin olisi hallituspuolueilta ja osittain myöskin Keskustalta hyvä saada selvitys. Miksi ei piikkiä laitettu kiinni heti ensimmäisten euromaiden holtittomuuksien tultua julkisuuteen? Turha on tietysti kysyä, miksi ylipäätään on lähdetty mukaan yhteiseen eurovaluuttaan maiden kanssa, joissa talouspoliittinen kulttuuri on aivan toisenlainen, kuin omassa maassamme?Suomalaispoliitikot ovat jo ainakin epäsuorasti olleet myöntymässä myöskin eurobondien hyväksymiselle.Tämä tietää liittovaltiokehitykselle selkeää hyväksyntää. Perussuomalaiset eivät ainakaan tässä kehityskulussa ole mukana.

”EU:ssa näillä asioilla on tapana järjestyä” todetaan Eurooppa- ministerin suulla. Varmasti onkin niin kauan, kun Eurooppa huuma sokaisee hallituksen ja sen ministerit, eikä uskalleta Suomen veronmaksajia todellisesti puolustaa.Tämä systeemi on kallis hinta siitä, että herrat saavat kekkuloida vallan ytimissä.

Aihe(et): Blogimerkintä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaus kohteessa Suomen EU-politiikka

 1. Vahtikoira sanoo:

  Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen väittää että Suomeen tulisi jättityöttömyys ja kansantuotteen romahdus jos luopuisimme eurosta.

  Väite ihmetyttää, tällöinhän kaikki euron ulkopuoliset maat olisivat konkurssin partaalla ja työttömät niissä maissa mellakoisivat kaduilla. Asia näyttäisi olevan kuitenkin juuri päinvastoin; Ruotsissa menee paremmin kuin koskaan (Ruotsin ei esim. ole tarvinnut ajaa ainoatakaan paperitehdasta alas), Norjassa, Tanskassa ja Englannissa menee varsin hyvin ja sijoittajat siirtävät rahojaan turvaan Sveitsin frangiin.

  Eli kysynkin että miksi me ainoana maana menemme konkurssiin jos valuutta vaihtuu? En todellakaan ymmärrä kyseistä logiikkaa? Oma käsitykseni on että jos irtaantuminen tehtäisiin hallitusti, meillä meinisi ilman euroa paljon paremmin.

  Lisäksi on kymmeniä maita jotka eivät kuulu EU:n lainkaan ja näyttävät pärjäävän mainiosti.

  No, koska EU on ongelma-automaatti ja kone kiihdyttää tahtiaan vuosi vuodelta, on selvää että ensi vaaleissa ainoa uskottava EU- vastainen puolue on todella vahvoilla. Siis jos jotain lohtua tässä tilanteessa haluaa löytää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *